JoKeRFoRuMa HoŞGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


PaYLaŞıMıN GeRÇeK AdReSi
 
AnasayfacaptiveGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Az Popüler Ama Dikkat Edilmesi Gereken 5 Linux Dağıtımı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
crafts
Aktif Üye
Aktif Üye
crafts

Mesaj Sayısı : 244
Yaş : 37
Nerden : switzerland (bern)
Az Popüler Ama Dikkat Edilmesi Gereken 5 Linux Dağıtımı Dans10
Kayıt tarihi : 29/10/08

Az Popüler Ama Dikkat Edilmesi Gereken 5 Linux Dağıtımı Vide
MesajKonu: Az Popüler Ama Dikkat Edilmesi Gereken 5 Linux Dağıtımı   Az Popüler Ama Dikkat Edilmesi Gereken 5 Linux Dağıtımı Icon_minitimePtsi Kas. 03, 2008 1:43 am


Az Popüler Ama Dikkat Edilmesi Gereken 5 Linux Dağıtımı


5 – NimbleX

Nible kelimesinin Türkçe karşılığı çevik,atık. Bu dağıtım slackware taban alınarak geliştirilmiş ve dağıtımın asıl amacı düşük seviyede bilgisayarlara sahi olan kişilere en yeni açık kaynak kodlu teknolojileri taşımak.

4 – Wolvix

Wolvix günümüzün en hızlı büyüyen Linux dağıtımlarından birisi. İlk sürümünü 2 yıl önce duyurdu. Bu kısa sürede bir çok takipçi ve destekçi bularak Distrowatch sitesinde üst sıralarda yerini almayı başardı.



Wolvix’in geliştirme takımı sadece 2 kişiden oluşuyor. Eğer bu dağıtımın gelişmesine daha fazla insan katkıda bulunursa daha hızlı büyebilir olacaktır.

3 – Sidux

Sidux masaüstü yönelik bir Linux dağıtımı. Amaçları Debian’ın geliştirilmekte olan sürümlerini (SID) geliştirmek ve kararlı bir hale getirmek. Kendi kodları ve scriptleri ile Debian’ın Sid sürümünü Sidux dağıtımı altında severlerine sunuyorlar.



Eski donanım desteği, yeni kullanıcılar düşünülerek hazırlanmış olan grafiksel bir kurulum programı ve hızlandırılmış bir sistem olması Sidux’un izlenmesi gereken bir dağıtım haline getiriyor.

2 – SliTaz

SliTaz “GNU/Linux, the Smallest “Desktop”, şu ana kadar oluşturulmuş en küçük Linux masaüstü dağıtımı. 128 MB Ram’e sahip bir bilgisayarda bile çok hızlı bir şekilde çalışabiliyor. SliTaz , BusyBox adında bir kernel kullanıyor, SysLİnux ile sistemi boot ediyor, 200 tane komut destekliyor, lighttpd web server, SQLite veritabanı, kurtarma araçları, IRC istemcisi, SSH istemci ve sunucu , X Window, JWM (Joe's Window Manager), gFTP, Mozilla Firefox, AlsaPlayer, Gparted ve daha bir çok özellik.



SliTaz’ın ISO dosyası sadece 30MB ve bilgisayarınızın diskinde sadece 80MB’lık bir yer kaplıyor, günümüzün diğer dağıtımları ile karşılaştırınca ne kadar küçük olduğunu anlamak çokta zor değil.

1 – Pardus

Pardus (Anadolu Leoparının bilimsel adı), TUBİTAK tarafından geliştirilen Türk Linux dağıtımı. Var olan diğer dağıtımlardan daha kolay kurulum daha kolay kullanılabilmek Pardus’un ana amaçlarından birisi.



Pardus’un her parçası birbirinden güzel olmuş, sistem kurulumu, paket yöneticisi, kontrol merkezi ve daha bir çok özellik. Geliştiricikler gerçekten dağıtım için herşeyi yapmışlar. Şunu da üzülerek belirtmeliyim ki Pardus’dan daha yeteneksiz be kalitesiz dağıtımlar Pardus’tan daha popüler durumdalar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 

Az Popüler Ama Dikkat Edilmesi Gereken 5 Linux Dağıtımı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
JoKeRFoRuMa HoŞGeLDiNiZ :: PC Merkezi :: Linux İşletim Sistemi -